Patient Engagement:
optioneel of essentieel?

Datum 15 november 2018
Tijd 15:00 - 20:00 uur
Locatie Buitenplaats Amerongen 
Drostestraat 12 
3958 BK Amerongen
Vragen? Beter Healthcare
+31(0)88 455 86 00
marketing@beterhealthcare.nl

Patient Engagement: optioneel of essentieel?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat patiënten die zich actief bezighouden met hun zorgproces veel betere klinische uitkomsten hebben en dat zorgorganisaties die de nadruk leggen op betrokkenheid en welbevinden van de patiënt de productiviteit en de tevredenheid van de patiënt kunnen verbeteren. Grotere betrokkenheid bij de gezondheidszorg leidt tot betere gezondheidsresultaten. Patiënten die betrokken zijn bij hun zorg en die deelnemen aan het besluitvormingsproces rondom hun zorg, hebben doorgaans betere resultaten en zijn daardoor gezonder, aldus de Healtcare Information and Management Systems Society (HIMSS). 

Wat kun je verwachten?

Patient Engagement: optioneel of essentieel?

Twee inspirerende sprekers die vanuit de praktijk het onderwerp patient engagement belichten. Frits van den Assem vanuit zijn rol als adviseur voor Raden van Bestuur en management van zorginstellingen en ook als directeur van Home Instead Thuisservice. Les Wold vanuit het perspectief van de wereldberoemde Mayo Clinic. 

Programma

15.00 - 15.30   Ontvangst
15.30 - 15.45   Openingswoord
15.45 - 16.30   Frits van den Assem - Home Instead Thuisservice
16.30 - 17.00   Koffiepauze
17.00 - 17.45   Les Wold - voormalig Mayo Clinic
17.45 - 20.00   Netwerkborrel en walking diner

Na afloop netwerkborrel en walking diner

Wij nodigen u graag uit na afloop om onder het genot van een hapje en een drankje met branchegenoten van gedachten te wisselen. 

Wij hopen u te mogen verwelkomen!

Wilt u zich alvast verzekeren van een plaats? Hieronder kunt u zich inschrijven!

Contact & Locatie

Locatie

Locatie symposium

Buitenplaats Amerongen
Drostestraat 12 
3958 BK Amerongen

Routebeschrijving

Sprekers

Frits - 02 B

Frits van den Assem - directeur Home Instead Thuisservice

Frits van den Assem is business partner van Fred Lee. Fred Lee is onder andere bekend van het boek ‘If Disney Ran Your Hospital: 9½ things you would do differently'. De afgelopen 10 jaar adviseerde Frits ziekenhuizen op het gebied van de patiëntgerichtheid vanuit de gedachte dat persoonlijke aandacht de genezing van de patiënt bevordert.

Les Wold foto

Les Wold - voormalig Mayo Clinic executive

In de tijd dat hij bij Mayo Clinic werkzaam was had Dr. Wold diverse leidinggevende functies waaronder voorzitter van Mayo’s Department of Laboratory Medicine and Pathology, voorzitter van de Mayo Collaborative Services Board en Mayo Medical Ventures Board. Daarnaast was hij lid van de Board of Trustees van Mayo Clinic Foundation. 

aanMELDING is Gesloten