CARE FESTIVAL
verbeteren vanuit visie

Datum 16 mei 2019
Tijd 15:00 - 20:00 uur
Locatie DUS de Utrechtse Stadsvrijheid
Sophialaan 1
3542 AR Utrecht
Vragen? marketing@beterhealthcare.nl

CARE FESTIVAL

Het belang van doeltreffende en doelmatige care (waaronder ouderenzorg,
gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, forensische zorg en jeugdzorg)
wordt in Nederland steeds groter. Tegelijkertijd staat de kwaliteit en
toegankelijkheid in de sector onder druk door een aantal flinke uitdagingen op het gebied van technologie en personeel. De grote vraag is dan ook: hoe nu verder?

Beter Healthcare is ervan overtuigd dat de problematiek van nu vraagt om een aanpak van nu. Op dit festival stellen wij, professionals met een focus op de care, ons graag aan je voor. Dat doen we aan de hand van het dagthema 'Verbeteren vanuit visie' en ons motto 'Samen anders durven doen'.
Samen met een groot aantal care-organisaties verdiepen we ons op het Care Festival in de meest actuele onderwerpen op het gebied van organisatie, strategie, (regionale) samenwerking, medewerkers, technologie en programmamanagement.

Wat kun je verwachten?

Na de gezamenlijke aftrap, kun je tijdens het Care Festival aan diverse workshops deelnemen. In het totaal heb je de keuze uit 6 verschillende interactieve sessies, verdeeld over 2 rondes. Na deze workshops sluiten we gezamenlijk af met een keynote door organisatiefilosoof Ben Kuiken.
De volgende onderwerpen staan op de planning:

Programma

15.00 - 15.30   Ontvangst
15.30 - 16.00   Openingswoord
16.00 - 17.00   Workshopronde 1
17.00 - 17.15   Pauze
17.15 - 18.15   Workshopronde 2
18.15 - 18.30   Pauze
18.30 - 19.00   Keynote (Ben Kuiken)
19.00 - 20.00   Food & drinks

Programma workshops

Workshopronde 1

  • Workshop 1: 'Van "terug naar de Bedoeling" naar "vooruit met die Bedoeling": van systeemgedreven naar contextgedreven werken' door Hélène Zwaneveld @ Zaal 1 A
  • Workshop 2: 'PGO: hoe kom je tot de benodigde regionale digitale samenwerking?' door Jasper Prinsen en Elin van Duin @ Zaal 1 B
  • Workshop 6: ‘EPD’s en ECD’s voor de toekomst: Een gesprek over digitale landschappen in de Care’ door Jorrit Spee, John van Dael, Harry van Rijswijk en Jefke Plasmeijer @ Zaal 4

Workshopronde 2

  • Workshop 3: 'Professioneel eigenaarschap: medewerkers in hun kracht zetten als antwoord op het dringende personeelstekort' door Mariëlle Moret en Lot Heij @ Zaal 4
  • Workshop 4: 'Digitale strategie: het startpunt voor het daadwerkelijk ondersteunen van medewerkers en patiënten' door Jorrit Spee en Sigrid Huiskes @ Zaal 1 B
  • Workshop 5: 'Snoeien doet bloeien: succesvol programmamanagement in de zorg' door René Voesenek @ Zaal 1 A

Na afloop food & drinks

Na afloop nodigen wij je graag uit om met andere zorgorganisaties en ons wat te eten & drinken en van gedachten te wisselen.

Wij hopen je te mogen verwelkomen!

Wil jij je alvast verzekeren van een plaats? Schrijf je dan hieronder direct in! Het bezoeken van het Care Festival is geheel kosteloos.

Locatie &  Routebeschrijving

LocatieDUS

Locatie Care Festival

DUS de Utrechtse Stadsvrijheid
3542 AR
Utrecht

Routebeschrijving

LINE-UP

BenKuiken

Ben Kuiken (Keynote spreker)

Organisatiefilosoof, spreker en schrijver
Ben geeft lezingen en workshops over uiteenlopende thema’s als nieuw organiseren, zingeving, management, werkgeluk, complexiteit en regels. Volgens deze filosoof is organiseren een werkwoord: het is iets wat je doet en waar je ook moeite voor moet doen.

LinkedIn

HeleneZwaneveld

Hélène Zwaneveld

Voormalig bestuurssecretaris in de zorg
Hélène heeft 30 jaar ervaring in de zorg, waarvan de laatste jaren in bevlogen trajecten van systeemgedreven naar contextgedreven organiseren in de VVT-sector. Hélène is in staat om zorgorganisaties van werkvloer tot Raad van Bestuur wakker te schudden, waarbij ze haar jarenlange ervaring moeiteloos combineert met de populaire inzichten van Wouter Hart (De Bedoeling).

LinkedIn

renevoesenek

René Voesenek

Project- en programmamanager bij GGz Breburg
René is zijn loopbaan gestart als zorgprofessional in de GGZ en manager binnen verschillende zorgorganisaties. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in project- en programmamanagement. René heeft meerdere programma’s op concern-niveau begeleid en zal in een interactieve sessie op basis van verschillende casussen uit de praktijk zijn visie op de waarom en het hoe van programmamanagement uit de doeken doen.

LinkedIn

lot

Lot Heij

Organisatieadviseur 
Lot is een ervaren organisatieadviseur die haar sporen verdiend heeft binnen de overheid. Lot is gericht op ontwikkeling van organisatie en HR en gelooft in zoveel mogelijk autonomie bij alle professionals in iedere organisatie. Hoofd, hart en handen, heel de mens doet mee. Alle talenten, verborgen potentieel en intuïtie moeten de ruimte krijgen. Haar aanpak: no - nonsense, hands - on en samen werken. 

LinkedIn

 

 

Mariellemoret

Mariëlle Moret

Met meer dan 30 jaar ervaring in de zorg is Mariëlle tijdens veranderingstrajecten in de care in staat strategie te verbinden met de uitvoering. Zij is een bedreven organisatie veranderaar en transitiebegeleider voor organisaties die een sparringpartner nodig hebben tijdens de reis naar een Rijnlandse organisatie.

LinkedIn

aanMELding gesloten

 Het bezoeken van het Care Festival is geheel kosteloos.
Bij bezoek aan dit evenement stem je ermee in dat er door de organisatie foto- en filmmateriaal kan worden gemaakt wat gebruikt kan worden voor commerciële/promotionele doeleinden.